Aktuelnosti

11.

11.2023.

Mini golf za sve

Mini golf za sve

Pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Sektor zaštite osoba sa invaliditetom, u organizaciji  „Suncokret“-a Saveza za CDP Vojvodine danas se, u prostorijama MZ Dostej Obradović održalo sportsko takmičenje u golfu u Zrenjaninu, prema programskoj aktivnosti za mesec oktobar „Mini golf za sve“.

Domaćin sportske aktivnosti po drugi put je bilo Udruženje za cerebralnu i dečiju paralizu srednjebanatskog okruga Zrenjanin koja ima i podršku Grada Zrenjanina za nesmetano funkcionisanje Udruženja.

Želeli smo da pokažemo da uz pomoć države Srbije, resornog ministarstva – Sektora za zaštitu OSI i Grada Zrenjanina možemo ostvariti neke nove ideje i zamisli, i to u onim sportovima u kojima su osobe sa invaliditetom retko zastupljene, pružajući na taj način jednake mogućnosti u izražavanju sposobnosti.

Hteli smo da organizujemo nešto drugačije i izabrali smo mini golf zbog toga što je to sport gde se retko nalaze osobe sa invaliditetom. Biće oko 20 takmičara, koji dolaze iz Novog Sada, Subotice, Kikinde, Zrenjanina i Sremske Mitrovice.

„Nakon završetka takmičenja, biće proglašeni pobednici za koje su pripremljene i nagrade, a potom sledi i druženje uz ručak.

1. Mesto je osvojila ekipa iz Subotice
2. Mesto je osvojila ekipa iz Kikinde
3. Mesto ekipa iz Sremske Mitrovice

“Do kraja ove godine nam je preostalo još da obeležimo 3. decembar, Dan osoba sa invaliditetom, a u toku je i planiranje dešavanja za sledeću godinu.“, rekao je Drago Ilić, predsednik Saveza i organizator takmičenja.

Takmičenje je trajalo od 11 do 13 časova, kada su proglašeni pobednici, a nakon proglašenja biće održan ručak i druženje koje je predviđeno da traje do 15 časova.

Više fotografija možete videti u našoj galeriji sa aktivnostima ili ukoliko kliknete ovde