"Suncokret" Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Vojvodine

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9

Udruženje građana „SUNCE“ za cerebralnu i dečiju paralizu južno-bačkog okruga Novi Sad

Osnovni ciljevi i zadaci Udruženja su stvaranje uslova za kvalitetan život i  aktivnost lica sa posledicama od cerbralne i dečije paralize primereno stepenu njihovoog invaliditeta i mogućnostima.
Radi ostvarivanjasvojih ciljeva Udruženje sprovodi sledeće aktivnosti; radi na podizanju svesti  o položaju OSI uključujući zalaganje za primenu Nacionalne strategije i politike u oblasti invalidnosti, zalaže se za prihvatanje evropski i međunarodnih standarda, principa i dokumenata u oblasi invalidnosti i njihovu primenu, sprovodi aktivnost u oblasti zapošljavanja OSI, podstiče zajedništvo, ravnopravnost, solidarnost i kordinaciju aktivnosti među članovima, uspostavlja i razvija međunarodnu saradnju u skladu sa zakonom, promoviše edukativne aktivnosti u cilju postizanja potpune socijalne zdravstvene i pravne zaštite i sigurnosti OSI, podstiče primerne oblike sportskih aktivnosti u cilju očuvanja njihovih psihofizičkih sposobnosti,vrši evidentiranje osoba obolelih o cerebralne i dečije paralize i druge aktivnosti koje doprinose kvalitetnijem i sadržajnijem radu Udruženja.

Bulevar Cara Lazara 35

21000 Novi Sad

021/466 643

021/644-643

346

2008

Jelena Radović

Milka Đurić

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Lokacija na mapi

Opis udruženja

Udruženje je osnovano 20.03.2008 godine.Udruženje deluje na teritoriji južno bačkog okruga i to; Novi Sad, Vrbas, Srbobran, Žabalj, Bačka Palanka, Bač, Bački Petrovac, Beočin , Bečej, Titel, Temerin i Sremski Karlovci.

Odlukom Izvršnog odbora grada Novog Sada koristimo prostorije JP „ Poslovni prostor“ na adresi Bulevar Cara Lazara 35, 21000 Novi Sad, tel/fax; 021/466 643, е-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. . Koristimo prostorije od 55,54 m2 od kojih je jedna kancelarija za službeni rad i jednaprostorija za  sastanke i druženje sa čajnom kuhinjom i toaletom.

U sklopu Udruženja na adresi Dimitrija Tucovića br. 3 u Novom Sadu je montažni objekat koji se  od januara 2012 godine koristi kao Dnevni centar  za odrasle osobe sa invaliditetom U ovom prostoru se organizuju radno - edukativne radionice. Ovaj objekat ima korisnog prostora 70,5 m2 raspolaže sa čajnom kuhinjom, prostorom za rad radionica, jednom kancelarijim i toaletom prilagođenog za osobe sa invaliditetom.U ovom objektu se održavaju radionice i to; keramička, pravna, psihološka, likovna ,edukativne radionice, tribine,  proslavljaju prazni i rođendani, dva puta nedeljno okupljaju se članovi radi druženja. Za rad radionica angažuju se voditelji  po Ugovoru o delu. U rad Dnevnog centra ukqučeni su i volonteri.

U stručnoj službi na Bulevaru Cara Lazara 35, radi tehnički sekretar u stalnom radnom odnosu i presednik UO Udruženja kao-volonter. Udruženje trenutno broji 346 člana, sa područja gradske zajednice Novi Sad 257 člana i van područja grad Novog Sada 89 članova.

Located in: Udruženja