Aktuelnosti

  • Naslovna
  • Međunarodni dan invalidskih kolica
01.

03.2022.

Međunarodni dan invalidskih kolica

Povodom 1. marta - Međunarodnog dana invalidskih kolica, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić obišla je u Smederevu rekonstruisane prostorije Udruženja distrofičara „Bolji život”, gde je poručila da su aktivnosti resornog ministarstva usmerene na brigu o osobama sa invaliditetom i poboljšanje kvaliteta njihovog života.
Obilasku prostorija, koje su renovirane sredstvima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prisustvovala je i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević.
Ministarka Kisić je ukazala da je u prethodnom periodu, zajedničkim snagama, dosta urađeno na realizaciji cilja – Srbija bez barijera, da je, pored ostalog, izgrađeno više od 100 rampi, da su mnogobrojne ustanove širom Srbije postale pristupačne za osobe sa invaliditetom i da je realizovano preko 100 adaptacija i opremanja prostorija udruženja osoba sa invaliditetom. „Jedino zajedno i zajedničkim aktivnostima možemo da stvaramo još lepšu, jaču i napredniju Srbiju - Srbiju bez barijera“, naglasila je Kisić.

Izvor: www.minrzs.gov.rs

Međunarodni dan invalidskih kolica