"Suncokret" Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Vojvodine

Pokrajinsko takmičenje u spravljanju tradicionalnih starih vojvođanskih jela “TESTENIJADA I VALJUŠCI”

 Testenijada i valjušci

U organizaciji "Suncokreta" Saveza za C.D.P. Vojvodine prema programskoj aktivnosti u subotu 18.oktobra u prostorijama i dvorištu udruženja Glavna 4, održano je Pokrajinsko takmičenje u spravljanju tradicionalnih starih vojvođanskih jela - "Testenijada i valjušci".

Testenijada i valjušciTestenijada i valjušci

Predsednik udruženja Đorđe Očaj pozdravio je goste - predstavnike Vojvođanskih udruženja iz Kikinde, Zrenjanina, Novog Sada, Subotice, Kovina, Kule, Sr.Mitrovice i Titela.

Počasne goste sa svojim predstavnicima - predstavnike Saveza za C.D.P. Vojvodine Vladimira Teofanovića i Novaka Lazentića, predstavnike saradničkog udruženja "Duga strela" Pančevo i domaćih organizacija i ustanova Crvenog krsta i J.P. "TITELSKI BREG" kao i prisutne redovnoi pomažuće članove i volontere lične pratioce u nastavi.

Testenijada i valjušciTestenijada i valjušci

U toku takmičenja skupu se pridružio i Predsednik Opštine Milan Nastasić, koji je pozdravio goste, zadržao se u kraćem razgovoru sa svima a posebnu pažnju je poklonio najmlađim članovima.

Testenijada i valjušci

Tročlani žiri u sastavu profesionalnih kuvara Vesne, Mace i Pere odlučio je da Prvo mesto i pehar pripadne Sr.Mitrovici, drugo Kuli i treće N.Sadu, koje je uručio predsednik Saveza Vojvodine. Skromne poklone iz radionice udruženja - komplet čaša i oklagiju uručio je predsednik Saveza Srbije.

Bilo je tu raznih đakonija od testa i štrudle s makom do bundevare, pite s krompirom proje, nasuva... Po opredeljenju domaćini ne učestvuju u takmičenju. Za pripremu domaćih rezanaca zahvalni smo nađim volonterima - ličnim pratiocima u nastavi naših članova : Svetlani, Danijeli i Ivani i za uređenje unutrašnjeg prostora.

Testenijada i valjušciTestenijada i valjušci

Posle takmičarskog dela i posluženja posetili smo postavku starih fotografija Titela u s.š.M.Marić gde je važnost pojedinih slika i same zgrade predstavio naš volonter saradnik Stevan Gečevski.
Goste smo poveli u hotel "TISA" gde ih je čekao ručak u pokroviteljstvu Saveza za C.D.P.Vojvodine a ostalo posluženje namernice, muzika i dr. neophodne troškove realizovali smo zahvaljujući donaciji lokalne uprave.

Zahvaljujemo se donatoru za posluženje doručka burekdžinici "Đole" i pekari "Složna braća" za pripremljeno testo i cvetove kao i donatorstvu predsednika i sekretara udruženja za uređenje zgrade i betoniranje dela prostora za takmičenje. Društvo su uveseljavali Bane i Peđa. 

p.u.Đorđe Očaj
+381.64.4855945
sekretar Nadežda Vlaški

Povezani tekstovi:
Motivaciona tribina “PUT KA SAMOSTALNOSTI” Subotica 2018
U okviru redovnih programskih aktivnosti saveza za C.D.P. Vojvodine „SUNCOKRET", održana je trbina pod nazivom „PUT SAMOSTALNOST» Dana 5.
2018-12-14 12:59:35
Izložba radova OSI na sajmu J=DNAKI u Beogradu
Zajedničkom akcijom, Ministarstva za socijalna pitanja Republike Srbije, Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije i „Suncokret“ Save
2018-10-27 10:11:34
Novi Bečej - motivaciona tribina «TVOJE ISKUSTVO ME ČINI
U okviru redovnih programskih aktivnosti saveza za DCP Vojvodine „SUNCOKRET“, krenuli smo u realizaciju tribina pod nazivom „TVOJE ISKUSTVO
2014-09-24 03:08:00
Subotica - motivаcionа tribinа «TVOJE ISKUSTVO ME ČINI
U okviru redovnih progrаmskih аktivnosti sаvezа zа DCP Vojvodine „SUNCOKRET“, održаnа je još tribinаu nizu pod nаzivom „TVOJE IS
2014-07-03 09:47:00