"Suncokret" Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Vojvodine

Tribina u Somboru

Tribina u SomboruU Somboru, 22 maja, u OŠ „Avram  Mrazović“ održana je treća tribina, u sklopu programskih aktivnosti saveza CDP Vojvodine :  „Ne dozvoli da ti kolica budu prepreka za snove

Opširnije: Tribina u Somboru

Tribina u Apatinu

Tribina ApatinDana 17.04 2012 godine,održana je druga tribina ,usklopu redovnih programskih aktivnosti  Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Vojvodine. Tribina pod nazivom NEDOZVOLI  DA TI KOLICA BUDU PREPREKA ZA SNOVE,održana je u prostorijama dnevnog boravka za osobe sa invaliditetom u Apatinu.

Opširnije: Tribina u Apatinu

Sportsko takmičenje u pikadu

Sportsko takmičenjeU organizaciji „Suncokret“ Saveza CDP Vojvodine, Društvo za cerebalnu i dečiju paralizu Sremskog okruga  u petak 27.04.2012. godine  u restoranu Promenada, bilo je domaćin  programske aktivnosti „Iskoristimo potencijale osoba sa invaliditetom u sportu“.

Opširnije: Sportsko takmičenje u pikadu

Ne dozvoli da ti kolica budu prepreka za snove

Ne dozvoli da ti kolica budu prepreka za snovePo programskoj aktivnosti "SUNCOKRET"-a, Saveza za CDP Vojvodine koja je odobrena od strane Ministarstva rada i socijalne politike - sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom održano je predavanje "NE DOZVOLI DA TI KOLICA BUDU PREPREKA ZA SNOVE" u Subotici. Predavač je Jelena Radović (diplomirani pravnik). Predavanje se odnosi na samostalan život osoba sa invaliditetom bez i sa različitim vrstama pomagala, o značaju personalne asistencije, kao i o životnom iskustvu i borbi devojke sa posledicom cerebralne i dečije paralize.

Opširnije: Ne dozvoli da ti kolica budu prepreka za snove

Radionice za okupljanje i angažovanje OSI

Uvoz automobila za lica sa invaliditetomUdruženje građana „Sunce“ za cerebralnu i dečiju paralizu južnobačkog okruga Novi Sad :

Od juna meseca 2010 god. u  okviru udruženja rade 3 radionice koje okupljaju i  radno angažuju OSI i to :
•    Keramička radionica 
•    pravna radionica  
•    radionica  ručnih radova.

Opširnije: Radionice za okupljanje i angažovanje OSI

Klimatski oporavak 2010 i 2011 godine

Klimatski oporavakZnačaj rehabilitacije i doprinos na zdravlje koji ima boravak u banji, isključenost iz društvenog života, mala tolerancija na različitost u socijalnom okruženju podstakla nas je da organizujemo klimatski oporavak u „Atomskoj banji“ u Gornjoj Trepči za naše članove.

Opširnije: Klimatski oporavak 2010 i 2011 godine