"Suncokret" Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Vojvodine

Motivaciona tribina “PUT KA SAMOSTALNOSTI” 2018

U okviru redovnih programskih aktivnosti saveza za C.D.P. Vojvodine „SUNCOKRET“, održana je trbina pod nazivom „PUT KA SAMOSTALNOSTI“, dana 23.10.2018 god. u Šidu. Domaćin tribine bilo je Udruženje za dečiju i cerebralnu paralizu iz Sremske Mitrovica.  U sali Crvenog krsta grada Šid,bilo je zaista prepuno dece, starijih, rododidelja… Tribina je motivacionog karaktera, cilj je da kroz ovu tribinu, iz ličnog iskustva damo podršku mladima i njihovim porodicama da pokušaju da se oslobode i da krenu putem samostalnog života, u razne vrste podrške, pomagala, personalne asistencije i slično. Spomenuli smo jednu od naših najosnovnijih ljudskih prava, koje se često oduzima, a to je poslovna sposobnost, šta to znači, i koje pravne posledice mogu da nastanu, usled gubitka ovog prava.Takođe,na tribini je bilo reči o diskrminacije koje onemogućavaju osobama sa posledicom cerebralne i dečije paralize da u svojoj životnoj pustolovini pronađu cilj svoje borbe, radosti, vere u sebe i svoje snove Ova tribina je bila drugaćije, veselija i zanimljivija, posle tribuna prikaan je film “NEOBIČAN PUTNIK SA OSMEHOM” Atorke Jelena Radović. Na tribini je bilo 25 prisutnih osoba, jako aktivnih, oceili su tribinu jako poučnu sa pohvalama i pozitvnim komentarim. Ovo je kometar od ljudi iz crvenog krsa u Šidu. Pozitivna energija i jake emocije kroz sazete i jasne poruke autorke tribine,nikoga nije ostavilo ravnodusnim.

 

 Motivaciona tribina SID

Jelena nijednog trenutka nije ostavila utisak drugaciji nego sto ona to zaista i jeste, prirodna, emotivna,pozitivna ali i odlucna da svoj invaliditet ne smatra kao teret vec kao motiv u stalnoj borbi u svakodnevnom zivotu.
Jelena nam je i prikazala kratki filmic ciji je i autor uz podrsku porodice i prijatelja i time pokazala svoju velicinu i najvecu odliku - ljudskost.
Hvla na saradnji i ucescu na ovoj motivacionoj radionici.
Tribini su prisustvovali i korisnici programa psihosocijalne podrske "Pomoc deci i omladini sa invaliditetom" i njihovi roditelji,clanovi Drustva za pomoc MNRO Sid.

  
Mediji: Kopernikus RTV Sid

Autorka i voditeljka:
Jelena Radović, dipl. pravnica

Povezani tekstovi:
Motivaciona tribina “PUT KA SAMOSTALNOSTI” Subotica 2018
U okviru redovnih programskih aktivnosti saveza za C.D.P. Vojvodine „SUNCOKRET", održana je trbina pod nazivom „PUT SAMOSTALNOST» Dana 5.
2018-12-14 12:59:35
Izložba radova OSI na sajmu J=DNAKI u Beogradu
Zajedničkom akcijom, Ministarstva za socijalna pitanja Republike Srbije, Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije i „Suncokret“ Save
2018-10-27 10:11:34
Novi Bečej - motivaciona tribina «TVOJE ISKUSTVO ME ČINI
U okviru redovnih programskih aktivnosti saveza za DCP Vojvodine „SUNCOKRET“, krenuli smo u realizaciju tribina pod nazivom „TVOJE ISKUSTVO
2014-09-24 03:08:00
Subotica - motivаcionа tribinа «TVOJE ISKUSTVO ME ČINI
U okviru redovnih progrаmskih аktivnosti sаvezа zа DCP Vojvodine „SUNCOKRET“, održаnа je još tribinаu nizu pod nаzivom „TVOJE IS
2014-07-03 09:47:00