"Suncokret" Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Vojvodine

Izveštaj sa tribine iz Sremske Mitrovice

Savez za dcp SUNCOKRET Vojvodine, je nastavio seriju svojih tribina pod nazivom BUDI MI PRIJATELj. Ovog puta naš domaćin je bilo Udruženje za cdp iz Sremske Mitrovice. Voditelj i autor i ove tribine je bila Jelena Radović koja iznosi svoja iskustva o otežanoj komunikaciji, o predrasudama koje postoje prema OSI koje otežano govore.

Tribina - budi mi prijatelj

Priča svoje iskustvo , na koji način komunicira, govori o važnosti pismene komunikacije putem meila i društvenih mreža kao i o svojoj velikoj ljubavi, novinarstvu, koji je takođe važan način komunikacije. Ono što našu tribinu čini drugačijom je tema tj razgovori o prijateljstvu koji je prvenstveno posvećen mladima bez invaliditeta , kako i na koji način da nam pruže pomoć, da se družimo bez predrasuda i psihičkih barijera a samim tim je ovo značajno i za mlade OSI jer ih podsećamo na lepe reči, ulogu prijatelja i porodice  u našem životu.

Tribina - budi mi prijateljTribina - budi mi prijatelj

Učesnici ovih tribina imaju priliku da iznose svoja iskustva kao i mnogobrojne dileme koje su vezane za tematiku tribine. Cilj je ovakvih skupova  je upravo to što se upešno sprovodi komunikacija između voditelja tribine i učesnika, posetilaca.

Tribina - budi mi prijateljTribina - budi mi prijatelj

Na tribini je bilo prisutno 22 osobe, što OSI i njihovih pratilaca kao i osoba bez invaliditeta kao i 3 male dece.  U proseku, imaju poznanstvo sa 1-3 OSI sa otežanim govorom. Diskusija je trajala neobično dugo jer je svako hteo da kaže nešto o svom ličnom iskustvu kao i o vrednosti prijateljstva u našim životima.

Jelena Radović, voditelj i autor tribine


Povezani tekstovi:
Motivaciona tribina “PUT KA SAMOSTALNOSTI” Subotica 2018
U okviru redovnih programskih aktivnosti saveza za C.D.P. Vojvodine „SUNCOKRET", održana je trbina pod nazivom „PUT SAMOSTALNOST» Dana 5.
2018-12-14 12:59:35
Izložba radova OSI na sajmu J=DNAKI u Beogradu
Zajedničkom akcijom, Ministarstva za socijalna pitanja Republike Srbije, Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije i „Suncokret“ Save
2018-10-27 10:11:34
Novi Bečej - motivaciona tribina «TVOJE ISKUSTVO ME ČINI
U okviru redovnih programskih aktivnosti saveza za DCP Vojvodine „SUNCOKRET“, krenuli smo u realizaciju tribina pod nazivom „TVOJE ISKUSTVO
2014-09-24 03:08:00
Subotica - motivаcionа tribinа «TVOJE ISKUSTVO ME ČINI
U okviru redovnih progrаmskih аktivnosti sаvezа zа DCP Vojvodine „SUNCOKRET“, održаnа je još tribinаu nizu pod nаzivom „TVOJE IS
2014-07-03 09:47:00