"Suncokret" Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Vojvodine

Deseta tribina u Kikindi

Dana 20.11.2012. godine, u Kikindi, održana je 10. tribina „NE DOZVOLI DA TI KOLICA BUDU PREPREKA ZA SNOVE“ kao programska aktivnosta saveza za DCP Vojvodine. Ovo je bila poslednja u gradovima Vojvodine članicama saveza.

Tribina u Kikindi

Tribinu je vodila Jelena Radović koja priča svoje životno iskustvo u želji da motiviše  osobe sa invaliditetom i njihove porodice da uprkos raznim okolnostima i našem  invaliditetu,živimo sasvim jedan običan život koji poznaje padove i uspone.

Učesnici na ovoj bili su doktorica Milka Budakov pedijatar, predsednica interesorne komisije grada Novog Sada, predsednica upravnog odbora za mentalno nedovoljno razvijenu decu, načelnica službe za zaštitu zdravlja dece Novog Sada. Rekla je nešto više o pravima na zdrastvenu zaštitu OSI. Ljubomir Radović koji je pričao koliko je važna uloga porodice u životu osoba sa invaliditetom.

Tribina u Kikindi

Tribina u Kikindi

Mirjana Žegarac personalna asistentkinja koja je iznela svoje dvogodišnje iskustvo o samostalnom životu, kao i o njenom radu sa OSI. Takođe smo i na ovoj tribini predstavili važnost asistivnih tehnologija koje olakšavaju samostalan rad na kompjuteru i komunikaciju OSI. Prusutnih na tribini bilo je oko 10 osoba sa invaliditetom i njihovih roditelja.
 Na naše veliko iznenađenje tribini je prisustvovalo 3 osobe oštećenog vida.

Bilo je dosta pitanja za učesnike tribine kao što su: Prava na nabavku invalidskih pomagala,,pravo na personalnog asistenta, ličnog pratioca, dečija prava na školovanje, logopedski i fizikalni tretman.

Jelena Radović

Povezani tekstovi:
Motivaciona tribina “PUT KA SAMOSTALNOSTI” Subotica 2018
U okviru redovnih programskih aktivnosti saveza za C.D.P. Vojvodine „SUNCOKRET", održana je trbina pod nazivom „PUT SAMOSTALNOST» Dana 5.
2018-12-14 12:59:35
Izložba radova OSI na sajmu J=DNAKI u Beogradu
Zajedničkom akcijom, Ministarstva za socijalna pitanja Republike Srbije, Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije i „Suncokret“ Save
2018-10-27 10:11:34
Novi Bečej - motivaciona tribina «TVOJE ISKUSTVO ME ČINI
U okviru redovnih programskih aktivnosti saveza za DCP Vojvodine „SUNCOKRET“, krenuli smo u realizaciju tribina pod nazivom „TVOJE ISKUSTVO
2014-09-24 03:08:00
Subotica - motivаcionа tribinа «TVOJE ISKUSTVO ME ČINI
U okviru redovnih progrаmskih аktivnosti sаvezа zа DCP Vojvodine „SUNCOKRET“, održаnа je još tribinаu nizu pod nаzivom „TVOJE IS
2014-07-03 09:47:00